Urheilu ja vapaa-aika tasapainottavat arkea

Snooker on suosittu vapaa-ajan peli ja sitä pelataan myös ammattilaistasolla

Snooker on suosittu biljardipeli, joka muistuttaa poolia. Tavoitteena on saada vastustajaa enemmän pisteitä ja voittaa enemmän eriä. Snookeria pelataan veralla päällystetyllä pöydällä, jossa on pussit jokaisessa kulmassa ja molemmilla pitkillä sivuilla. Sitä pelataan lyömällä kepillä valkoista lyöntipalloa, jonka avulla yritetään pussittaa muita snookerpalloja, joilla kaikilla on pöydässä määritelty paikka, johon ne asetetaan pelin aluksi. Snookeria pelataan poolia isommalla pöydällä, jonka koko on 6 x 12 jalkaa, joka on noin 1,83 x 3,66 metriä. Snookerissa on myös sekä pienemmät pussit ja pallot, sekä siinä käytetty keppi on myös ohuempi.

Pelin kulku ja pisteiden lasku

Snookeria pelataan 22 erivärisellä pallolla, joista 15 on punaisia ja kuusi erivärisiä, joilla on kaikilla määritelty pistearvo: keltainen (2 pistettä), vihreä (3 pistettä), ruskea (4 pistettä), sininen (5 pistettä), vaaleanpunainen (6 pistettä) ja musta (7 pistettä).

Punaiset pallot ovat yhden pisteen arvoisia ja vuorossa olevan pelaajan tai joukkueen on lyöntivuoron aluksi aina osuttava ensin punaiseen palloon, joka poistuu pelistä, jos se pussitetaan. Jos pöydällä on jäljellä punaisia palloja, palautetaan pussitetut muut väripallot pöydälle alkuperäiselle paikalleen. Pelaaja jatkaa vuoroaan niin kauan, kun hän ei joko osu palloon tai tekee virheen. Jos pelaaja tekee virheen, saa vastustaja siitä 4 pistettä, paitsi, jos virheen tehdessä osuu siniseen, vaaleanpunaiseen tai mustaan palloon, jolloin vastustajan saama pistemäärä määräytyy pallon arvon mukaan. Maksimi pistemäärä, jonka voi saada yhdellä jatkuvalla vuorolla on 147 pistettä, jonka voi saavuttaa pussittamalla 15 kertaa punainen pallo, 15 kertaa musta pallo ja sen jälkeen muut värit.

Snookerin säännöt ja pelin voittaminen

Pelaajat aloittavat erät vuorotellen ja ensimmäisen erän aloittaja päätetään heittämällä kolikkoa. Kepillä ei saa työntää valkoista lyöntipalloa niin, että keppi osuu vielä siihen sen osuessa kohdepalloon. Lyöntipallon täytyy osua kohteeksi nimettyyn palloon tai punaiseen palloon, jos niin ei tapahdu on se virhe, kuten myös se, jos ei osu mihinkään palloon tai osuu väärään palloon. Vähintään toisen jalan tulee osua maahan lyödessä.

Pelaaja tai joukkue voittaa yksittäisen erän saavuttamalla vastustajaa enemmän pisteitä. Koko ottelun voittaja pelaaja tai joukkue, joka on voittanut enemmän eriä, joiden lukumäärä on ennalta määritelty, tai saavuttanut pistemäärän, jota vastustaja ei voi enää pelin aikana saada kiinni. Tilat snookerin ja muiden biljardipelien pelaamiseen tarjoaa Groovetown Jack Bar & Billiard.